Ποιοι είμαστε 

Τα «Αγροποιήματα» Δερμιτζάκης είναι μια οικογενειακή αγροτική επιχείρηση που παράγει αγροδιατροφικά προϊόντα με παραδοσιακό τρόπο. Η παράδοση και η εμπειρία  60 χρόνων  έχει περάσει από γενιά σε γενιά με βιωματικό τρόπο, γι αυτό και η ποιότητα και η γεύση είναι ξεχωριστή και μοναδική. Τα προϊόντα μας βασίζονται κυρίως στο αμπέλι και τα παράγωγα του, με μεγάλη  ειδίκευση  στη σταφίδα και αποτελούν  κομμάτι της Κρητικής διατροφής, η οποία είναι η βάση της Μεσογειακής, γνωστή για τα οφέλη της   στον  ανθρώπινο οργανισμό. 

Πού είμαστε 

Η έδρα μας καθώς και οι αμπελώνες μας  βρίσκονται κατά βάση στην Αυγενική   Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο Κρήτης μια αγροτική περιοχή με πολύχρονη παράδοση στην αμπελουργία και την παραγωγή της εξαιρετικής ποιότητας σουλτανίνας σταφίδας της λεγόμενης  και « καστανό- ξανθης » σταφίδας.   

Σκοπός και στόχος δραστηριοποίησης 

  • Παραγωγή, συλλογή και επεξεργασία, άριστης ποιότητας σταφίδας σουλτανίνας χωρίς συντηρητικά και θειώδη, τυποποιημένης με τον παραδοσιακό τρόπο,  με δάφνη και κανέλα. 
  • Παραγωγή , συλλογή , επεξεργασία , καρυδιού και αμύγδαλου μαζί με σταφίδα ένας συνδυασμός γεύσης και υγείας βασιζόμενος σε διατροφικές ιστορικές  από τα Μινωικά χρόνια  στην Κρήτη αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα.  
  • Παραγωγή, συλλογή και διάθεση επιτραπέζιου εγχώριου σταφυλιού. 
  • Παραγωγή, συλλογή και επεξεργασία άριστης ποιότητας και πρώιμης κοπής αμπελόφυλλου.
  • Παραγωγή και επεξεργασία από το βράσιμο του χυμού (μούστου) των σταφυλιών  το περιβόητο  πετιμέζι, γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. 
  • Στόχος μας είναι να αναπτυσσόμαστε με τη δύναμη πάντα των καταναλωτών, τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά. Βασικό μέλημά μας είναι να κρατήσουμε την ποιότητα ψηλά ακόμα και σε μεγάλες παραγωγές και σε τιμή ιδιαίτερα χαμηλή αναγνωρίζοντας τις οικονομικές συνθήκες της εποχής.

Πιστοποιήσεις- κανόνες υγιεινής 

Όλα τα παραπάνω βέβαια γίνονται με επιστημονική καθοδήγηση γεωπόνων και διατροφολόγων και με πιστοποιήσεις σε όλα τα επίπεδα από την παραγωγή μέχρι τη συσκευασία. Ακολουθούμε όλα τα πρότυπα ελέγχων και βασικό μέλημα μας είναι οι συχνές βιοχημικές αναλύσεις στα προϊόντα μας μέσα από εγκεκριμένο βιοερευνητικό εργαστήρι με πιστοποίηση από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ). 

Συμμετέχοντας προσωπικά,   παρακολουθούμε όλα τα στάδια παραγωγής , συλλογής, επεξεργασίας , τυποποίησης  αλλά και διάθεσης των προϊόντων μας εξετάζοντας με λεπτομέρεια τις καιρικές συνθήκες αλλά και την καθαριότητα και συνθήκες υγιεινής της αποθήκης μας 

«Αγροποιόντας»… τα προϊόντα μας 

Συνεπικουρικά  προσπαθούμε πάντα να συνδυάζουμε, μέσα από διασταυρούμενες ιστορικές πηγές, παραδοσιακές γεύσεις, που μας χαρίζουν υγεία και ευεξία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τελευταίο προϊόν  από τα «Αγροποιήματα Δερμιτζάκης» το «Πρωινό…από Σπίτι» , ο συνδυασμός όπως παλιά, της σταφίδας μαζί με το  καρύδι και  το αμύγδαλο, ένα γευστικότατο πρωινό που μας κρατά δυνατούς όλη μέρα. 

Αξιοποιώντας την παράδοση και εισπράττοντας την αποδοχή και την αγάπη του κόσμου για την ποιότητα των προϊόντων μας θα συνεχίσουμε δυναμικά να παράγουμε και να εμπλουτίζουμε τα  Αγροποιήματα μας. Με ιδιαίτερη φροντίδα και συστηματικό τρόπο μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μας  και  εξειδίκευση στην αμπελουργία η οικογένεια «Δερμιτζάκη» , θα συνεχίσει να παράγει ποιοτικά προϊόντα  και να δημιουργεί τα «Αγροποιήματα» των αμπελώνων μας! 

Το μεγάλο μας προτέρημα είναι ο τόπος που ζούμε. Η Κρήτη είναι γενέτειρα πολλών αξιών με βασικό χαρακτηριστικό  τον αγροδιατροφικό τομέα. Λόγω του κλίματος της και της γεωγραφικής της θέσης έχει τη δυνατότητα να παράγει αρκετά αγροτικά προϊόντα τα οποία χαρακτηρίζονται από  τη νοστιμιά τους αλλά και την θρεπτική τους αξία!